HTML

spss

spss

Friss topikok

Linkblog

Archívum

„Hogyan warezoljak magamnak spss 15öt?”

2007.04.06. 12:41 Spss

Fontos:

- Ez itt egy útmutató, de maga a művelet elvégzése szerzői jogokat sért, és a törvény bünteti. Így az alábbi leírás csak elméleti, gyakorlati megvalósítása tilos!

- Szükséged lesz legalább 2 gigabájt szabad lemezterületre. Ha a Sajátgépre kattintasz és utána a C: meghajtóra klikkelsz egyszer, akkor alul/oldalt mutatja, hogy mennyi szabad hely van. Ha nincs elég hely, el se kezd, sok helyen elakadnál!

- Ja és, akinek nem XPje vagy 2000es vindoza (vagy gondolom Visztája) van az a 3. pontnál el fog akadni, úgyhogy el se kezdje.

 
Röviden, amit el kell végezni:
  1. Torrent kliens letöltése telepítése
  2. Spss 15 torrent letöltése, elindítása, a letöltés 4-40 órájának türelmes végigpassziánszozása.
  3. Virtuális CD program beszerzése (mire eljutok odáig, kitalálom melyiket lesz a legkönnyebb megszerezni)
  4. Letöltött spss kicsomagolása
  5. Kicsomagolt CD-Kép virtuális cd-kénti beiktatása.
  6. Telepítés és a végén a keygen segítségével a license legenerálása és a program aktiválása.
  7. Spss 15 és nagy bódogság.
 
Ijesztő, de kattintásról kattintásra leírom mi a teendő:
 

 

1. Torrent kliens letöltése telepítése

Erre a linkre kattintva (vagy ha nem kattintható, a böngésződ címsorába beírva) már le is töltheted a torrent kliensed.

Ez egy ingyenes, aprócska és ártalmatlan program, ami segíteni fog neked a letöltésben. Miután a fájl letöltődött (figyeld hova mented), indítsd el és gyakorlatilag a next/ok gombok nyomogatásával telepítsd. A telepítés végén, ha esetleg elindulna és valami speed-wizardot nyomna ki a képernyőre, ESC-et nyomogatva meg lehet szabadulni tőle. Tényleg jó minden, ahogy eredetileg van.

 

2. Spss 15 torrent letöltése, elindítása, a letöltés 4-40 órájának türelmes végigpassziánszozása.

 

Ha az uTorrent feltelepült, a következő linkre kell látogatni, esetleg böngészőbe bemásolni:

Ha a bögésző kérdezi, akkor ne letöltés legyen, hanem futtatás! Ha mégis letöltést választottál, akkor vagy kattints rá még egyszer vagy a letöltött fájlra kattints duplán.

Ha eddig minden jól ment, akkor megnyílik az előzőleg telepített uTorrent és a program-ablak közepén, egy sorban megjelenik az SPSS.zip mellette egy csomó infóval melyek közül az egyik a letöltés állapotát jelöli (ha nem így volna, sikíts, kapálózz vagy kezd elölről).

Ha ez meg van, akkor válaszd a start-menüből a Programok->Eszközök->Játékok->Passziánsz menüpontot és kezdj játszani. Kb. félóránként érdemes visszanézni a programra, hogy hogyan áll a letöltés. Ha ki kell kapcsolnod a gépet, semmi baj, csak nyugodtan, de ne feledd el elindítani a netet és az uTorrent programot később, mert a progi csak akkor tölt, ha el van indítva (és a macska fel van mászva a fára).

EZALATT ELKEZDHETED A 3. PONTOT!
 

3. Virtuális CD program beszerzése

Nos, ha itt tartasz, akkor vagy már jön lefelé az spss.zip vagy már le is jött. A program, amire szükségünk van innen letölthető: http://www.disc-tools.com/download/daemon+sptd+md5sum

(ott középen az első blokk jobb alsó sarkában van egy download link, arra kell klikk!)

Csak XP vagy Windows 2000 alatt megy, akinek 95-je vagy 98-a (pláne Milleniumja vagy mi) azt nagyon sajnálom, itt elakadt (én szóltam).

Szóval letöltés után ezt is el kell indítani (hacsak nem futtatást választottál letöltés helyett). Ha nem tudod hova mentette, klikkelj rá még egyszer és nézd meg hova kínálja fel. Ha nem kínálja fel, akkor az asztalra rakta (Firefox csinál ilyet).

A telepítőnél a jó öreg next-next-next NEM túl jó módszer!!! Ahol kérdezi, hogy milyen összetevőket telepítsen (4 sor, pipákkal) ott a „DAEMON Tool Search Bar”-t NE telepítsd, ixeld KI, különben kapsz a böngésződbe egy csinos reklámozókeresőizét. Ingyenes program, így tartják fent magukat. Onnan next-next, done. Elvileg el is indul a program. Egy pár másodpercig kiírja, hogy PleaseWait majd semmi. Semmi gáz, ott van lent a tálcán az óra mellet. Piros nyilacska vagy mi. Sikerült! Ügyik vagyunk! Haladjon tovább…

 

4. Letöltött spss kicsomagolása

Na, ezt akkor csinalhatod ha az uTorrenten belül 100%-ra ért az SPSS. Ha még nem tart ott, akkor Passziánsz, tudod.

Szóval, hacsak nem kezdtél el az uTorrented beállításaival játszani, a filet a Dokumentum->Downloadsba rakta (ez az alapértelmezett). Tehát nyisd meg a Dokumentumok mappát, azon belül a Download mappát, és ha minden jól ment, látsz ott egy SPSS15 nevű filet.

Bármilyen meglepő, mivel ez egy ZIP file és mivel a vindoz okos, ezért duplakattintással ebbe a fileba bele tudsz lépni. Benne találsz egy másik SPSS15 filet (ez egy másik file) és egy HOW TO INSTALL.txt-t. Az előbbit (vagyis az spss15öt) húzd az asztalodra. Drag&Drop, vagyis kattints a fájlra, tartsd nyomva az egér gombját, mozgasd úgy a kurzort, hogy az Asztal (tudod, azon van a Sajátgép, és a Lomtár ikonja is) fölé kerüljön és engedd el a gombot. Elvileg rákérdez, hogy másolja-e oda. Persze, csinálja csak.

Ezzel ki is csomagoltuk!
 

5. Kicsomagolt CD-Kép virtuális cd-kénti beiktatása.

Let’s do magic. Mert hogy ez a legérthetetlenebb része a dolognak. Virtuális cd a cd-imageből. Azt jelenti, hogy a fájl amit kicsomagoltunk az egy „kép” az spss 15 cdről, az összes bit ami/ahogy az eredeti cd-n szerepelt. Elvileg arra van, hogy később ki lehessen írni, de informatikus kollégáknak köszönhetően létezik olyan program, ami úgy csinál egy ilyen imageből mintha beraktad volna CDként. Kezd összeállni? Ezt a programot telepítetted a 3. pontba. Ott van a jobb alsó sarokban, piros villámjel vagy mi a szösz.

Jobb-klikk rá, felnyílik egy menü, itt először menj a Virtual CD/DVD-Rom-ra=> Set number of devices…=> 1 drive.

Megint jobbklikk reá, Virtual CD/DVD-Rom => Device 0 [X:] No media => Mount image

Kijön egy fájlböngésző, felül a sorra kattintunk, ami jelzi az aktuális könyvtárat és a lenyíló listáról kiválasztjuk az Asztalt (Desktop), mert hogy ugye oda másoltuk ki az előbb a kép-fájlt. Mutatni is fogja, hogy ott van egy kiválasztható spss15 fájl, kattintsunk duplán rá. End dö medzsik: Az spss install elindul, mintha csak a CD-t tettük volna be.

Megjegyzés: mostantól a vindozod szerint két (vagy eggyel több, mint eddig) cd-romod van a Sajátgép alatt. A régi az igazi, az új pedig a virtuális, amiben virtuálisan az SPSS cd van.

 

 

6. Telepítés és a végén a keygen segítségével a license legenerálása és a program aktiválása.

 

Az előbb felbukkanó ablakból kiválasztjuk az SPSS-t. Ha esetleg bezártad volna, a Sajátgépet megnyitva az új CD-romra duplán kattintva újra megnyithatod a telepítőt. Szóval miután az SPSS-t kiválasztottad, mint telepítendő cuccos, kb next-next-next story az egész, leszámítva, hogy valahol a 2. lépésnél megkérdezi, hogy milyen licenszelési módot szeretnél. Itt „Single usert” válassz. Next, next, next és a végén megkérdezi, hogy akarod e most aktiválni vagy majd később (két kiválasztható kis rész, a felső mellett van egy apró kérdőjel-gomb). A felsőt válaszd, mondd, hogy te is akarod! Utána azt fogja kérdezi, hogy hogyan szeretnéd csinálni, te telefonosan szeressed (…via Phone). Ezután kiírja a gépedhez tartozó kódot és kéri a licenszt. Most jön a triki rész. Nyisd meg a Sajátgépet, jobb-klikkelj az új, virtuális cd-romodra (valószínűleg alá van írva, hogy SPSS), Megnyitás/Open. Ott látsz egy csomó könyvtárat, van köztük egy olyan, hogy KEYGEN. Lépj bele, abban is van egy KEYGEN fájl (E betű az ikonja), azt, MIUTÁN A HANGSZÓRÓD LEHALLKÍTOTTAD MERT BORZALMAS ZENÉT FOG JÁTSZANI, indítsd el.

Elindul egy fekete izé, felül valami gagyi animáció, ha esetleg nem hallgattál rám és nem halkítottad le a hangszóród, most bugizhatsz valami 80as éveket idéző pretechnora. A kódot, amit az SPSS kiírt be kell neki ütni. Oda van írva, hogy 10-[      ], úgyhogy értelemszerűen a 10- utáni részt kell átpötyögni. Ezután generate-gombot megnyomva alul meg is jelenik a licenszkódod. A licenszkód szövegére duplán klikkelve ki is jelöli neked a vindoz az egészet, utána neked csak egy kellemes CTRL-C-t vagy ízlés szerint Jobbklikk->Copy/Másol parancsot kell kiadnod. Visszalépve az SPSS telepítőbe, a kódod alatt lévő üres beviteli mezőbe kattintva oda viszed a kurzort, majd szintén ízléstől függően CTRL-V vagy Jobbklikk->Paste/Beilleszt paranccsal odamásolod a megkapott kódot. Finish vagy next gomb, nemtom és kész. Ezután még újra kell indítani a gépet (valszeg fel is ajánlja, de ha nem, csináljuk manuálisan).

 

7. Bódogság és SPSS.

Nem én tanulok spss-t, örülj neki te.



Üdv,
Manó

3 komment

Címkék: spss

A bejegyzés trackback címe:

https://spss.blog.hu/api/trackback/id/tr3255363

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dóri_b 2009.04.12. 21:25:33

Szia!


Nagy-nagy köszönet a részletes útmutatóért! Olyan jó volt, hogy mindent értettem belőle, és tudtam követni. :)
Még egyszer köszönöm!

D

szeszterke · http://mlmhogyan.com/ 2009.10.13. 21:01:13

Kicsit régi ez a verzió, de azért köszönöm szépen a leírást. Már csak arra kell rájönni, hogy mire is jó ez a progi :)

thybalt 2010.02.18. 21:33:14

Kedves spss.blog! Először is köszönöm a feltöltést, viszont van egy problémám, amivel nem tudok zöld ágra vergődni: amikor meg szeretnék nyitni egy .sav fájlt, akkor azt a hibaüzenetet adja, hogy the current licence does not permit this job continue. Emellett feljön egy Output document is, amelyben az áll, hogy Error 7001 és There is no licence for SPSS for Windows, Specific Symptom number 18. Sajnos dunsztom sincs, hogy ezzel mit lehetne tennem. Ha tudsz, segíts kérlek. Előre is köszönöm!
süti beállítások módosítása